Οι προβιοτικές τροφές είναι τροφές που περιέχουν ζωντανά βακτήρια που είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Μερικά παραδείγματα προβιοτικών τροφών είναι:
Κεφίρ: Πρόκειται για ένα ρόφημα που έχει υποστεί ζύμωση και μοιάζει με το γιαούρτι.
Sauerkraut: Πρόκειται για λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση με υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά.
Kimchi: Ένα πικάντικο ζυμωμένο πιάτο λάχανου που είναι δημοφιλές στην κορεάτικη κουζίνα.
Miso: Πρόκειται για μια ζυμωμένη πάστα σόγιας που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική μαγειρική.
Tempeh: Πρόκειται για ένα προϊόν σόγιας ή και ρεβιθιού, που έχει υποστεί ζύμωση και είναι αρκετά δημοφιλές στη χορτοφαγική κουζίνα.
Τουρσιά: Πρόκειται για αγγούρια που έχουν υποστεί ζύμωση σε ξύδι και άλμη.
Κομπούχα: Ρόφημα τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν δημιουργούνται όλα τα προβιοτικά τρόφιμα με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένοι τύποι προβιοτικών είναι πιο αποτελεσματικοί στην καλή λειτουργία του εντέρου από άλλους, και η ποσότητα προβιοτικών σε ένα τρόφιμο μπορεί να ποικίλλει ευρέως.
Για να έχετε το μέγιστο όφελος από τα προβιοτικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας…